Απρ06

26οι ΑΓΩΝΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας (Ο.Π.Α.Ν.) του Δήμου Ν. Ιωνίας, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της Ν. Ιωνίας ( όλων των Δημοτικών και Γυμνασίων), τα Νηπιαγωγεία, το ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. (Νηπιακοί Σταθμοί του Δήμου), το Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, το Ειδικό Σχολείο (ΣΜΕΑ) και ο Α.Γ.Σ. Νέας Ιωνίας «ΑΝΑΤΟΛΗ», σας ενημερώνουν ότι: ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ, τους 26ΟΥΣ ΕΤΗΣΙΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ, την Κυριακή, 21 Απριλίου 2013, στις 08.30 το πρωί, για τους μαθητές και τις μαθήτριες των πιο πάνω σχολείων, καθώς και τους γονείς των παιδιών.

Μετά από 26 χρόνια, συνεχίζουμε την ιστορική παράδοση της διοργάνωσης αυτής, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά μας, να δοκιμάσουν τη χαρά της άθλησης, της διάκρισης και της ευγενικής άμιλλας. Αξίζει όλοι εμείς να τους δώσουμε όσες τέτοιες χαρές μπορούμε.

Εφέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια από την ίδρυση της πόλης μας. Αυτή η επέτειος αποφασίστηκε να εορταστεί και μέσω των δικών μας αγώνων. Η αφιέρωση και ο εορτασμός έχουν τον τίτλο: «90 ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ», ενενήντα χρόνια δημιουργίας, προκοπής, και πολιτισμού. Είναι μία αναγνώριση προς όλους εκείνους τους ξεριζωμένους, τους αποδιωγμένους και τους χαροκαμένους, που σ’ αυτόν τον τόπο ίδρυσαν μια νέα πατρίδα. Εδώ θεμελιώθηκε από το μηδέν η υφαντουργία, η ταπητουργία, η μεταξουργία, το εμπόριο, αλλά και ο αγώνας αντίστασης προς τους κατακτητές Γερμανούς, καθώς και η αγάπη για ζωή και πολιτισμό, γιατί όλοι εκείνοι ήταν από ιστορική φύτρα πολιτισμού, ήταν νοικοκυραίοι και δημιουργικοί.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ : Οι αγώνες θα γίνουν κατά τάξεις και χωριστά τα αγόρια από τα κορίτσια.

1) Νηπιακοί Σταθμοί: 100 μ. 2) Νηπιαγωγεία : 150 μ. 3) Α΄ και Β΄ τάξεις Δημοτικού: 200 μ. 4) Γ΄ και Δ΄ τάξεις: 300 μ. 5) Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις Δημοτικού και όλες οι τάξεις Γυμνασίου: 400 μ. 6) Γονείς (Μητέρες. Πατέρες): 400 μ. 7) Σκυταλοδρομία 4Χ100 (μαμάδων – μπαμπάδων)

ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ – ΜΕΤΑΛΛΙΑ - ΕΠΑΘΛΑ:

*Σε όλα τα παιδιά που θα τρέξουν και θα τερματίσουν, θα δοθεί «τιμητικό αναμνηστικό δίπλωμα».

*ΜΕΤΑΛΛΙΑ & στεφάνια ελιάς θα πάρουν οι τρεις πρώτοι νικητές και οι τρεις πρώτες νικήτριες κάθε κατηγορίας.

*ΚΥΠΕΛΛΟ θα δοθεί στα ΤΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ, στο ΠΡΩΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ, στο ΠΡΩΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ και στον ΠΡΩΤΟ ΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ. Πρώτα ανακηρύσσονται τα σχολεία εκείνα, που με ειδική βαθμολογία των έξι πρώτων αθλητών, κάθε κατηγορίας, θα συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη - αθροιστικά - ομαδική βαθμολογία.

Επίσης θα βραβευτεί το Σχολείο με τη μεγαλύτερη συμμετοχή παιδιών. Το κύπελλο αυτό θα απονεμηθεί στο σχολείο με την καλύτερη αναλογία στις συμμετοχές των μαθητών του, προς τη δύναμη των μαθητών του σχολείου. Τα σχολεία θα διαγωνιστούν για το κύπελλο αυτό σε δύο κατηγορίες: α) Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και Νηπιαγωγεία, β) Δημοτικά και Γυμνάσια. Για το λόγο αυτό οι Σύλλογοι θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση του Διευθυντή με τη δύναμη των μαθητών του Σχολείου τους.

ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΘΛΟ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ ΠΟΥ ΔΕ ΝΙΚΗΣΕ: Μεγάλο Κύπελλο θα απονεμηθεί σε έναν αθλητή, που θα επιλεγεί με κλήρωση, δεν θα είναι νικητής κάποιας κατηγορίας και θα παρευρίσκεται τη στιγμή της κλήρωσης. Με τον τρόπο αυτό τιμάται ο αθλητής που τρέχει, χωρίς να κάνει αυτοσκοπό τη νίκη. Συμμετέχει για τη χαρά της άθλησης.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στους αγώνες έχουν αγόρια και κορίτσια των Νηπιακών Σταθμών, των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Γυμνασίων. Η βεβαίωση της ηλικίας θα γίνεται με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου πιστοποιητικού στοιχείου.

Των αγώνων θα προηγηθεί η παρέλαση όλων των αθλητών και αθλητριών των σχολείων.

 • Στην εκδήλωση συμμετέχει και συμπαρίσταται η ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ: Για να λάβουν μέρος στον αγώνα τα παιδιά και οι γονείς, θα πρέπει να συμπληρώσουν την ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, που είναι στο κάτω μέρος της προκήρυξης και να την παραδώσουν (αφού την αποκόψουν) το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 στο Σύλλογο Γονέων, ή στους Δασκάλους και Καθηγητές κάθε Σχολείου.

Για την ασφάλεια παιδιών και γονέων στους αγώνες υπάρχει Ιατρική κάλυψη.

Η Οργανωτική Επιτροπή παρακαλεί να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας, μέσω των Σχολείων.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ βοηθείστε και ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να συμμετάσχουν στον πιο πάνω αγώνα που ξεκίνησε πριν 26 χρόνια με ΤΡΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και σήμερα έχει αγκαλιάσει όλα τα Σχολεία του Δήμου μας. Λάβετε μέρος κι εσείς στον αγώνα των γονέων. Αυτό θα είναι το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά σας. Οργανώστε, εφόσον το επιθυμείτε, την ομάδα σκυταλοδρομίας γονέων. Θα είναι ένας συναρπαστικός αγώνας.

 • ΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΟΣΙΤΟ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟ ΑΘΛΗΜΑ.

 • Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

 • Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

 • Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ.

 • ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ.

* ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ – ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.

ΟΔΗΓΙΕΣ – ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ

 • Ξεκινήστε από τώρα λίγη προπόνηση στο Δημοτικό Στάδιο και αρκετή γυμναστική.

 • Κοιμηθείτε νωρίς το προηγούμενο από τον αγώνα βράδυ.

 • Το πρωινό φαγητό να είναι ελαφρύ και πρέπει να απέχει, τουλάχιστον ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ από την ώρα του αγώνα. ΟΧΙ γάλα και χυμούς πριν τους αγώνες.

 • Τα ρούχα τού αγώνα πρέπει να είναι ελαφριά και άνετα. Τα παπούτσια μαλακά, τα κορδόνια καλά δεμένα, χωρίς να σφίγγουν τα πόδια.

 • Ο κάθε αθλητής να έχει μαζί του ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΚΑΠΕΛΟ & ΝΕΡΟ.

 • Η συμμετοχή στους αγώνες γίνεται με την προσωπική ευθύνη του γονέα- κηδεμόνα κάθε παιδιού (για θέματα υγείας ή περίπτωση ατυχήματος).

 • Παιδιά ή γονείς με διαγνωσμένα προβλήματα υγείας, να μη λάβουν μέρος στον αγώνα.

 • Τρέχουμε χωρίς άγχος, με υπομονή και καλή διάθεση.

 • Τρέχουμε για τη χαρά της συμμετοχής.

ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ:

Ο.Π.Α.Ν.: 210 2759 768, 2777 721 ΧΡ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ 6945 992604 Κ. ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ 6944 275365

DSC 0002 renamed 28232 - Αντίγραφο

Προετοιμασία για Στρατιωτικές Σχολές

soldier

Η Εφημερίδα μας

news

Copyright © ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗ 2013. All Rights Reserved.